Casestudies

 

 

Overtuigen vanuit ruimtelijke beleving

Overtuigen vanuit ruimtelijke beleving

Rob van Vught van Lichtstad Architecten had een bijzonder project op een eiland. “Ik wilde de opdrachtgever graag stapje voor stapje meenemen in het creatieve proces en het gezin laten ervaren wat de beleving zou zijn. BIMx maakte dit mogelijk. Hierdoor werden bepaalde keuzes voor de klant vanzelfsprekend.”
Overzichtelijk werken in Archicad

Overzichtelijk werken in Archicad

Hans Kaashoek is al 35 jaar architect bij Architektenburo Bakema en heeft de transitie van tekentafel naar online werken volledig meegemaakt. “De tekentafel is nooit echt mijn vriend geweest. Dus toen de modelleersoftware opkwam, ben ik daar heel snel bij aangehaakt”, aldus Hans.
BIM in elke fase van het bouwproject

BIM in elke fase van het bouwproject

"Vaak krijgen we niet veel tijd om een specifieke oplossing te bedenken. In Archicad hebben we een eigen template ontwikkeld waardoor we de projectontwikkelaars snel op de hoogte kunnen brengen van de verschillende aspecten en mogelijkheden van het project."
BIMcollab stimuleert samenwerking

BIMcollab stimuleert samenwerking

Het Nederlandse softwarebedrijf AFAS heeft in 2020 een nieuw hoofdkantoor gebouwd. Helaas hebben ze tot op heden nog niet optimaal gebruik kunnen maken van het kantoor door de Covid-pandemie. Rob Duindam van Just Architects en Luc Nelis van EversPartners vertellen hoe Archicad en BIMcollab hebben geholpen bij het ontwerpen van het nieuwe AFAS-hoofdkantoor.
 
Archicad is onmisbaar

Archicad is onmisbaar

Archicad is niet meer weg te denken binnen Van Es architecten. “Naast het eenvoudiger modelleren en bouwkundig uitwerken van ontwerpen biedt Archicad veel mogelijkheden om ontwerpen nog beter aan opdrachtgevers te presenteren”, vertelt Dirkjan van Es. Dit maakt Archicad dan ook een onmisbaar onderdeel in de manier van werken bij Van Es architecten.
"BIM maakt ons werk nóg leuker"

"BIM maakt ons werk nóg leuker"

Orange Architects heeft in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met BIM. Door BIM wordt hun werk efficiënter, gaat het sneller en maken ze minder fouten. Ze modelleren vanaf de eerste schets tot de laatste steen een project. BIM is een uitstekend middel om met elkaar kwaliteit te waarborgen.