Blog

 

 

KUBUS 25 jaar Archicad distributeur

KUBUS 25 jaar Archicad distributeur

In 1996 overhandigde Erik Pijnenburg, CEO van KUBUS, zijn eerste Archicad licentie aan architect Rob van Leuven. Archicad 4.65 om precies te zijn. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en is Rob nog steeds een enthousiaste Archicad gebruiker. Reden genoeg om hem in het zonnetje te zetten en terug te blikken op de afgelopen 25 jaar. Én we willen natuurlijk weten of Archicad zijn werk als architect heeft beïnvloed.
Hoe werkt modelleren in 3D en wat zijn de voordelen?

Hoe werkt modelleren in 3D en wat zijn de voordelen?

Wil je de overstap maken van 2D tekenen naar 3D modelleren? Dan is het logisch dat je hierover eerst meer kennis wil opdoen. In dit blog vertellen we je precies wat 3D modelleren is en wat de voordelen hiervan zijn ten opzichte van 2D tekenen. Het is de tijd en investering meer dan waard.
 
Wat is BIM en wat zijn de voordelen?

Wat is BIM en wat zijn de voordelen?

BIM is tegenwoordig de standaard voor het (samen)werken in de bouw en wordt steeds belangrijker bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Dat komt doordat BIM veel voordelen met zich meebrengt. In dit blog lees je alles over BIM en wat het je allemaal oplevert.
 
Wat is IFC? En waarom zou je het gebruiken

Wat is IFC? En waarom zou je het gebruiken

De 'open' standaard die gebruikt wordt bij openBIM noemen we IFC, een afkorting van 'Industry Foundation Classes'. IFC is bedoeld om modelinformatie uit te wisselen over bijvoorbeeld echte wanden, deuren en ramen met al hun eigenschappen. IFC is een open standaard en beschikbaar voor alle partijen in het bouwproces. Daarmee is IFC onmisbaar bij integrale ontwerp- en bouwprocessen.
5 eisen waar écht goede BIM-software aan moet voldoen

5 eisen waar écht goede BIM-software aan moet voldoen

De ‘nieuwe’ manier van modelleren wordt ook wel BIM genoemd. Maar, waar moet een echt goede BIM-software nu juist aan voldoen? In dit blog leggen we een aantal zaken uit waar je op moet letten.
 
Soepel overstappen naar (betere) BIM-software?  Hier moet je op letten!

Soepel overstappen naar (betere) BIM-software? Hier moet je op letten!

De implementatie van BIM is veel meer dan alleen een wijziging in je softwarepakket. BIM'men brengt nieuwe kansen met zich mee, maar zeker ook uitdagingen. Waar moet je nou precies op letten als je overstapt naar een (ander) BIM-pakket?