Gebruiksvriendelijk, intuïtief & efficiënt

Artlantis is met zijn FastRadiosity™ Engine een uniek renderprogramma. De makers begrijpen dat je snel en eenvoudig afbeeldingen en animaties van hoge kwaliteit wilt creëren. Zij ontwierpen daarom een uiterst gebruiksvriendelijk, intuïtieve en krachtige interface. Eigenschappen die Artlantis tot de meest gebruikte rendersoftware maakt bij ruim 75.000 architecten, ontwerpers en vormgevers in 80 verschillende landen.

Nieuw in Artlantis 2019

Artlantis bevat een ingebouwde en fysisch correcte engine waarmee adembenemende renders gecreëerd kunnen worden. In deze renderings ligt de nadruk op natuurkundige correctheid, precisie, nauwkeurigheid van materialen en energieverbruik.

Met de nieuwe 'Site insertion tool' is het eenvoudig om een landschap aan je model toe te voegen. Er is een automatische 'Exposure' toegevoegd voor realistische licht spreiding in de scene. In deze editie is veel aandacht besteed aan de vegetatie tool. Buiten het bedekken van een gebied met vegetatie, heeft Artlantis nu ook shaders voor het generen van 3D gras. De media catalogus is uitgebreid met bomen, voertuigen en personen.

Shaders

Ieder object, oppervlakte of detail voer je uit in een specifiek materiaal, 'shader' genoemd. Eigenschappen ken je toe via drag & drop uit de catalogus. Standaard is de catalogus al zeer uitgebreid, maar je kunt het ook nog aanvullen met je eigen specifieke materialen.

Preview Controller

Het is gemakkelijk om met shaders en/of eenvoudige texturen om te gaan in de voorvertoning of in het 2D-venster. Met de 'preview controller' kun je shaders en texturen verplaatsen, in grootte wijzigen en roteren.
 


 

Belichting

Het invoegen van een mooie belichting is kinderspel, in zowel het 2D venster als de preview. Spotlights hebben een optioneel zichtbare lichtbundel en stel eenvoudig handmatig de heliodon in. Deze heeft eveneens een volumetrisch effect: 'God Rays', om zonnestralen te simuleren.

Perspectief & camera

Speel met de verschillende mogelijkheden om je ontwerp het beste uit de verf te laten komen.
  • Elk perspectief kan zijn eigen infinite ground, achter- en voorgrond hebben;
  • Geef een verticaal project perfect weer met behulp van de 'Architect Camera', doordat twee verdwijnpunten worden gebruikt;
  • Eenvoudige verschaling en aanpassing van voor- en achtergrond;
  • Projecten in de 2D view zijn beter zichtbaar doordat de camera een dwarsdoorsnede heeft en er texturen worden weergegeven.

Media catalogus

De mediacatalogus werkt snel en efficient; dankzij onderverdeling in categorieen (iconen) en subcategorieen (titels) zijn de juiste media snel terug te vinden. Het catalogus-venster kan op zich staan, wat handig is als je met 2 schermen werkt. Een aantal Shaders zijn geoptimaliseerd met extra parameters om oppervlakten beter te simuleren.

De InApp Media Store bevat meer dan 5.000 objecten en Shaders. Nieuwe downloads worden automatisch in de juiste (sub)categorieën van je catalogus geplaatst. Met de Media Converter kunnen eigen bibliotheken of eerder aangekochte Media CD's geconverteerd worden naar een nieuwe versie.

FastRadiosity™

Zelfs in de zeer snelle preview levert FastRadiosity™ kwaliteit. Daardoor zie je snel wat je krijgt. Een andere innovatie in de preview is de mogelijkheid om 3D-objecten te gebruiken. Zo kun je snel verschillende scenario's uitproberen. Features als Selective Display, Acceleration, Postcards en de RayBooster ™ ray-tracing calculator maken van ArtlantisR een zeer gebruiksvriendelijk programma.

3D Mensen en objecten

Een object sleep je zo naar de gewenste locatie. Het standpunt van het object is automatisch: een stalamp komt bijvoorbeeld altijd verticaal op de vloer terecht. Geplaatste objecten kun je zowel individueel als groepsgewijs aanpassen. Er zijn bibliotheken beschikbaar met mensen, dieren, interieurobjecten, auto's, planten, bomen, enz.

Artlantis Render versus Artlantis StudioArtlantis Studio is de grote broer van Artlantis R. Dat betekent dat Artlantis Studio meer kan, zoals levensechte animaties maken, automatisch opnemen met QuickTime VR, QuickTime VR scène genereren en camera's en lichten animeren.

iVisit 3D

  • Creeër je eigen VR Objects in iVisit 3D;
  • Nu ook voor Android-applicaties beschikbaar in Google Play;
  • Keuze uit 2 navigatie-methoden.

Animatie

  • Precieze controle van alle gebeurtenissen en bewegingen in je animaties.
  • Key frames sluiten automatisch en grafisch op elkaar aan met de magnetische gidsen.
  • HD 3D karakters verkrijgbaar in de Media Store voor het verbeteren van uw animatie.