Webinars

                               In onze webinars laten we zien wat onze software allemaal kan. Ze zijn dan ook bedoeld voor niet-gebruikers van het
                               betreffende softwarepakket, omdat de basisprincipes besproken worden. Onze webinars zijn vrij toegankelijk en ze
                               worden opgenomen, zodat ze later terug te zien zijn. 
 

Volg onze LIVE webinars, registreer je nu!

Donderdag 10 september, 14:00 uur


Eén project, meerdere ontwerpen: werk met varianten in Archicad

  
Vanuit het werkveld kwam steeds vaker de vraag naar een goede oplossing voor ontwerpvarianten. Zo gezegd, zo gedaan: GRAPHISOFT pakt met Archicad 24 uit met een geheel nieuwe feature om het werken met varianten zo eenvoudig mogelijk te maken. Spoor snel verschillen tussen twee modellen op, valideer de wijzigingen en kies de beste optie - it’s as simple as that.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?
Ontdek het in dit webinar.
  
Bekijk opname

Donderdag 8 oktober, 14:00 uur


Solibri optimaliseert je workflow met modelcontroles op maat

  
Ieder project is anders. Er worden specifieke eisen aan een BIM-model gesteld die wellicht ook nog eens afhankelijk zijn van de betrokken partijen. Dit wil niet zeggen dat controles niet geautomatiseerd kunnen worden, integendeel!

Leer in dit webinar hoe controles per project, of zelfs per gebruiker, op maat gemaakt kunnen worden in Solibri. We leggen uit hoe er eenvoudig meer diepgang aan checks gegeven kan worden en hoe daarmee de hele workflow geoptimaliseerd kan worden. Controles uitvoeren in BIM is echt een fluitje van een cent!

Inschrijven

Donderdag 22 oktober, 14:00 uur


Circulair bouwen: gebruik je Archicad BIM-model voor een materialenpaspoort

 
Bij het realiseren van een gebouw worden veel verschillende materialen toegepast. Een BIM-model geeft hierin duidelijk inzicht. Het is dan ook een kleine moeite om alle informatie over de toegepaste materialen uit je model te halen en deze te verwerken in een materialenpaspoort. Hiermee creëer je een overzicht van alles wat in een gebouw zit en wat op een later moment opnieuw gebruikt zou kunnen worden, of juist niet.

Met een Madaster Materialenpaspoort krijg je een helder beeld van in hoeverre een gebouw kan functioneren als een materialenvoorraad. Zo wordt circulair bouwen ineens een stuk eenvoudiger en inzichtelijker :-)

Inschrijven

Donderdag 5 november, 14:00 uur


Met Archicad reserveer je de juiste ruimte voor installaties

  
De installaties van een gebouw zijn belangrijke onderdelen die niet meer zichtbaar zijn als het gebouw in gebruik is genomen. Althans, als alles goed in het ontwerp is meegenomen. Om dit te realiseren is Archicad 24 voorzien van de MEP Modeler waarmee installaties gemakkelijk in 3D kunnen worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat een betere voorbereiding, of je dit nu doet als architect of als installatie-ontwerper. Archicad helpt je om zo eenvoudig mogelijk de juiste ruimtereservering te realiseren en faalkosten of ontwerpfouten te voorkomen, dan wel minimaliseren.

Leer in dit webinar hoe zowel ventilatie, riolering als elektra eenvoudig gemodelleerd kunnen worden. Er wordt een waaier aan voordelen gedemonstreerd. En voor je het weet, BIM je mee!.
  
Inschrijven

Donderdag 19 november, 14:00 uur


Al je ramen en deuren overzichtelijk op een rij met één druk op de knop

  
In Archicad bouw je een 3D-model op. Hoe mooi is het dan als je met één druk op de knop een overzicht krijgt van alle ramen en deuren die je in je model hebt zitten. Het enige wat je zelf nog moet doen is aangeven welke informatie er meegenomen moet worden. Het overzicht kan vervolgens direct verstuurd worden naar de producent. Zo eenvoudig is het. 

Heb je last-minute nog enkele wijzigingen? Geen probleem. Doordat het overzicht een live-weergave is van het 3D model, zijn ook alle aanpassingen meteen zichtbaar. Wéér een extra voordeel van Archicad :-) Ontdek er alles over in dit webinar.

Inschrijven

Bekijk de opnamen van eerdere webinars


Modelleren

Modelpresentatie & Communicatie

BIM en samenwerken

Modelkwaliteit

Plan nu zelf een online demo in

Liever advies op maat? Dat kan heel eenvoudig. Om tijd te besparen doen we dat online. Geef aan wanneer je tijd hebt, en we hebben een digitale afspraak. In een persoonlijke online demonstratie van ARCHICAD of Solibri laten we zien wat onze BIM software voor jouw bureau kan betekenen.

 

België

door Michelle Vrolix   

Nederland

door Gijs Verhagen