StartersModule

voor ARCHICAD STAR(T) Edition

Bekijk hieronder de inhoud van de StartersModule. Met deze praktische module beschik je over aanvullende objecten, details, installaties en templates waarmee je nog meer uit de ARCHICAD STAR(T) Edition haalt. 

Algemeen

NL template 1 template Template voor gebruik in Nederland als basis voor projecten om het optimale uit ARCHICAD te halen binnen de Nederlandse context zoals NL/SfB of BB/SfB lagenstructuur. Dit template laadt automatisch de extra bibliotheken van de StartersModule.
 
BE template 1 template Template voor gebruik in Vlaanderen als basis voor projecten om het optimale uit ARCHICAD te halen binnen de Vlaamse context zoals onder andere BE/SfB. Dit Template laadt automatisch de extra bibliotheken van de StartersModule.

Ontwerp

Vormen 15 objecten      Diverse basisvormen zoals hyperbool en gewelven.
 
Ontwerpbibliotheek 31 objecten Objecten bedoeld voor de ontwerpfase waarin vorm en aanpasbaarheid een belangrijk onderdeel zijn. De objecten zijn zeer makkelijk in 2D of 3D op te rekken, zonder veel overbodige instellingen. De objecten zijn archetypische voorstellingen van meubilair, trappen, ramen en deuren, sanitair en omgeving.
 
Keuken en sanitair      14 objecten Diverse 2D symbolen zoals koelkast, fornuis en vaatwasser.
 
Eigen silhouet 1 object 3D silhouet die volledig zelf is vorm te geven.
 
Voertuigen 4 objecten Moderne voertuigen zoals BMW en Volkswagen.
 
Algemene hulpmiddelen 6 objecten Diverse hulpmiddelen zoals Wijzigingspijl.
 
Aankleding 41 objecten 2D objecten om snel een plattegrond op te werken en objecten te voorzien van eenvoudige maar efficiƫnte symbolen.

Uitvoering

Tekst en maatvoering
 
12 objecten
 
Hulpmiddelen voor het maatvoeren van lagen- of koppenmaat en bij het uitzetten van het gebouw op lagen- of koppenmaat.
 
Bouwplaatsinrichting 42 objecten Diverse objecten van elementen die gebruikt worden op een bouwplaats, zoals Bouwmeterkast, Silo, Steigers etc. en pictogrammen.
 
Construction simulation 1 add-on Met deze add-on kan een bouwsimulatie worden uitgevoerd met het 3D model van ARCHICAD door elementen te koppelen aan Takenlijst.
 
Pictogrammen 106 objecten Pictogrammen om een speciale functie of onderdeel aan te duiden op de plattegrond. Vluchtroutes, (nood-)uitgangen, gevaarpictogrammen (explosiegevaar, brandgevaar, gevaarlijke stoffen, enz.), informatie (parkeren, toiletten, trappen, enz).
 
Pictogrammen bouwplaats 2 objecten Deze 2 objecten bevatten een veelvoud aan pictogrammen voor gebruik op de bouwplaats.
 
Verkeer, doorgangsbreedte
en draaicirkels
  Handig voor het bepalen van benodigde draaicirkels, doorgangen of andere afmetingen voor verkeer.
 
Details algemeen 7 objecten Bijzondere arceringen zoals afschotisolatie en maaiveld, en afwerkingen zoals plinten.
 
Markers en Labels 3 objecten De ramen en deuren kunnen in plattegrond en aanzichten eenvoudig gemerkt worden op de manier zoals gebruikelijk is. Objectlabel waarmee automatisch het profielnummer van een stalen balk/kolom kan worden getoond. 

W&E Installaties

Installaties 80 objecten 2D objecten (sommige met 3D weergave) om riolering, verwarming, elektra en verlichting aan te geven. Stel ze correct in en gebruik ze vervolgens in de Interactive Schedules. Koppel teksten en geef deze direct weer. Symbolen voor HWA en riolerings, wandcontactdoos (enkel, dubbel, waterdicht, ezn.), sckakelaars (wissel, serie, kruis, enz.), symbolen voor verlichting, water en gas, luchtbehandeling, brandslanghaspel en brandblusser.
 
2D Elektra symbolen 24 objecten Bevat alle benodigde 2D tekensymbolen voor Elektra tekeningen.
 
2D Luchtbehandeling 6 objecten Bevat alle benodigde 2D tekensymbolen voor het uitwerken van luchtbehandelinginstallaties.
 
2D Water en gas 5 objecten Bevat alle benodigde 2D tekensymbolen voor Elektra tekeningen.
 
2D Pompen en putten, riolering 13 objecten Bevat alle benodigde 2D tekensymbolen die je nodig kunt hebben voor het tekenen van riolering.