Solibri

Elk BIM-proces verdient
een Solibri Model Checker™

Betrouwbare informatie direct beschikbaar

Solibri Model Checker is een onmisbare tool in ieder BIM-proces en uniek in zijn soort als enige BIM kwaliteitsborging systeem op de markt. Het geeft inzicht in de kwaliteit van je model én legt issues tot in detail bloot, voordat er ook maar één steen is gebouwd.

Het pakket is flexibel en open omdat het modellen uit ARCHICAD, Revit, Tekla en andere IFC gecertificeerde modelleersoftware aankan. Het werkt intuïtief in 3D en biedt standaard al vele handige features. Solibri is makkelijk op maat in te zetten doordat regelsets zelf zijn aan te maken. En met onze KeyMember Editie ga je nog sneller van start. Want wij hebben dit uitgebreide pakket van regels, rollen ito's en voorbeeldmodellen speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt, zodat je niet alles zelf hoeft te doen.

Minder faalkosten

Kostbare fouten opsporen vóórdat ze zijn gemaakt. Dat is de grote kracht van Solibri Model Checker. Het werkt even simpel als doeltreffend: je bouwt het complete gebouw eerst virtueel voordat je het in beton, staal en hout uitvoert. Vervolgens schakel je Solibri Model Checker in. Zo spoor je hiaten uit ontwerp en model eenvoudig op. De intelligente modelcontrole in het BIM-proces helpt faalkosten reduceren, de kwaliteit van het model optimaliseren én het geeft de samenwerking een boost. Met Solibri Model Checker kun je vertrouwen op de kwaliteit van je eindproduct.

Gebruiksvriendelijk vanzelfsprekend

  • Een intuïtieve interface waarbij functies altijd binnen handbereik zijn. Zoals van een gevonden probleem de bijbehorende toetsingsregel opzoeken met één klik.
  • Logische rotatie, zoom en pan in 3D ondersteunt door cutting-planes, illustratieve doorsneden, mark-ups op elk projectievlak en verfijnde kleuren, transparantie en schaduwen. Een verhelderende gegenereerde plattegrondweergave per verdieping.
  • Classificaties op basis van 'best match' of 'first match' worden ondersteund door kleuren en transparantie in de modelweergave, en kan worden aangestuurd vanuit een Excel bestand.
  • Resultaten kunnen geëxporteerd worden als BCF, Excel, PDF of RTF bestand.

Controleer via regelsets


De controle van je model is dankzij Solibri kinderlijk eenvoudig. Check met één druk op de knop het model op vooraf ingegeven voorwaarden via regelsets. Spoor informatie-, ontwerp- én modelleerfouten op en bekijk deze in gedetailleerde 3D-visualisaties én rapportages. Wel zo effectief wanneer tijd en kwaliteit onder druk staan. 
Meer over Modelchecking >

Soepele BIM workflow


BIMcollab is een platform voor issue management in de cloud, ontworpen om issues te communiceren en te beheren tijdens de ontwerp- en bouwfase van elk project. Het is direct gekoppeld aan o.a. Solibri, Revit, ARCHICAD, Navisworks, Tekla en simplebim waardoor een soepele BIM workflow ontstaat en verschillen tussen BIM applicaties worden overbrugt.
Meer over communicatie >

Hoeveelheden direct paraat


Met Solibri Model Checker is het maken van een uittrekstaat voor kostenraming of inkoop niet langer een handmatig en tijdrovend proces. Maak gebruik van de voorbereide rapportages en hoeveelhedenstaten of definieer ze eenvoudig zelf. In combinatie met een slimme classificatie haal je het maximale uit BIM. 
Meer over Information Takeoff >


KeyMember Editie

De jarenlange ervaring van KUBUS met BIM en Solibri is vertaald in een uitgebreid pakket van regels, rollen, ito's en voorbeeldmodellen. KeyMembers kennen naast het voordeel van telefonische ondersteuning, upgradecursussen en speciale kortingen ook het voordeel van deze KeyMember Editie. Lees meer


Solibri Gold Partner

KUBUS is als enige ter wereld door Solibri, Inc. uitgeroepen tot Gold Partner binnen het 'Solibri Partner Reward Program'. Deze status is een erkenning van onze inspanningen om kennis en services op topniveau te leveren, op het gebied van modelchecking en de promotie van OpenBIM samenwerking.

Wie gebruikt Solibri en waarvoor?

Meer en meer partijen in de bouwkolom ontdekken de kracht van BIM modellen. Voor iedere discipline kan het gebruik van Solibri ook anders zijn. De schat aan informatie die in deze modellen zit is direct te gebruiken door diverse partijen:
 
Gebouweigenaren controleren van ontwerpen aan de hand van de gestelde specificaties (PvE).
Project management onttrekken van gegevens uit de BIM modellen om het ontwikkelingsproces te ondersteunen.
Bouwkostendeskundigen controleren of de informatie in het model betrouwbaar is en vervolgens hoeveelheden bepalen.
Gemeentes en overheden inzicht krijgen en bijsturen in ontwerpkwaliteit op basis van gestelde eisen en regelgeving.
Architecten, bouwkundigen en ingenieurs verhogen van de kwaliteit van geproduceerde modellen zowel voor interne als externe communicatie met bouwpartners en controle op geldende regelgeving.
Bouwbedrijven
 
het voorbereiden en plannen van de uitvoering van bouwwerken en bijbehorende onderdelen. En voor het communiceren met co-makers.
Leveranciers van bouwmaterialen
 
controleren en specificeren van producteisen en verwerken van revisies in ontwikkeling met andere partijen en leveranciers.
Facilitair management bureaus
 
controleren en inventariseren van de levenscycli en onderhoudsbepalende factoren van bouwwerken en hun materialen.

Citrix gecertificeerd & Smartboard ondersteuning

Solibri Model Checker is officieel gecertificeerd voor Citrix. Dit geeft veel vrijheid en kan dus overal, op elk apparaat en op elk moment gebruikt worden. Daarnaast wordt Solibri ook ondersteund door Smartboard (>8055i model). Dit geeft de mogelijkheid om interactief bezig te zijn met het model binnen het team. Verplaats de discussie van de desktop naar de presentatieruimte.
Naar de handleiding >

Cloud-based licensing

Met de 'cloud-based' licenties heb je directe toegang tot al je licenties en eventuele add-ons. Hierdoor wordt het beheer van Solibri Model Checker eenvoudiger. Via het Solibri Solution Center heb je alle gebruikers, licenties en software in één overzicht, wordt het downloaden van tussentijdse updates makkelijker en is het mogelijk om licenties "uit te lenen".

Snel op weg met cursus en support

Goed gebruik maken van nieuwe software begint met een gerichte cursus. In de cursus Model Checking leer je het programma gebruiken om potentiële problemen in een gebouwmodel op te sporen. De cursus verdient zich snel terug. KeyMembers vinden tips&trucs en veelgestelde vragen op de Keymember pagina's. Naar de cursus >

Succesverhalen van klanten

Wie weet nou beter hoe goed Solibri Model Checker in de praktijk werkt dan diegenen die (bijna) dagelijks inzetten. Bekijk hieronder de interviews en lees verhalen in het Solibri magazine van nationale- en internationale klanten over alle voordelen die deze unieke BIM tool biedt. En bekijk ook  Download >