KeyMember Dagen

Exclusief voor onze KeyMembers ARCHICAD & Solibri organiseren we een dag vol innovatie, inspiratie, kennis en netwerken. Op dinsdag 24 april vindt de KeyMember Dag in België plaats, en op donderdag 26 april in Nederland. Het ochtendprogramma wordt gevuld door Keynote sprekers. Na de lunch gaat het programma verder met verdiepende kennissessies. Meer informatie volgt binnenkort. Meld je vast aan!

Meld je ook aan voor de LinkedIn groep KUBUS KeyMember Dagen 2018 en blijf op de hoogte van de laatste updates >

Keynotes

Rob Roef

Thomas Graabaek

Tim Lemoine

Thomas Rau


 
Voor velen is het niet helemaal duidelijk, is OPEN BIM iets anders dan BIM? Zorgt het benadrukken van de openheid van BIM voor een andere acceptatie dan regulier BIM?
Of bestaat regulier BIM niet en is er alleen open BIM?
Op dit soort vragen probeert Rob een antwoord te vinden.
Hij neemt ons mee in zijn zoektocht!

Om alles uit BIM te halen is het noodzaak om naast goede documentatiesoftware ook de juiste modelleersoftware te gebruiken. 
Thomas deelt een aantal 'best practices' van Deense gebruikers. Hij neemt ons mee in de creatieve BIM workflow waarbij Rhino, Grasshopper, LAND4, Solibri en BIMcollab de hoofdrol spelen.

Om de opmars van BIM binnen België te ondersteunen en meer uniformiteit binnen een BIM-proces te brengen, heeft het WTCB in samenwerking met Cluster BIM het Belgische BIM-protocol opgesteld.
Welke implicaties heeft dit voor de markt? En hoe gaat dit BIM een nog grotere boost geven in België?

Als ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair is zijn motto ‘guided by the future’. Thomas levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste.

Programma

  09.30 - 10.00 u Ontvangst  
  10.00 - 10.15 u : Welkom door KUBUS  
  10.15 - 10.45 u : Rob Roef, GRAPHISOFT - openBIM en hoe het in praktijk wordt gebracht  
  10.45 - 11.30 u : Thomas Graabaek, BIM Equity - BIM for conceptual architects  
  11.30 - 12.00 u : Pauze  
  12.00 - 12.45 u
 
:
 
BE | Tim Lemoine, WTCB - Het Belgische BIM protocol
NL | Thomas Rau, Madaster - Material Matters
 
  13.00 - 14.00 u : Lunch  
  14.00 - 14.45 u : Kennissessie ronde 1  
  14.55 - 15.40 u : Kennissessie ronde 2  
  15.40 - 16.15 u : Pauze Aanmelden
  16.15 - 17.00 u : Kennissessie ronde 3
  17.00 : Receptie/Netwerkborrel

Toekomst van parametrisch modelleren

Jeroen de Bruin, KUBUS | België & Nederland

Naast inspirerende ontwerpen modelleren, kan Rhino Grasshopper ook helpen om je werk efficiënter te doen. We laten je zien dat je met eenvoudige recepten supersnel honderden elementen in ARCHICAD kan neerzetten. Of hoe je duizenden varianten kan onderzoeken.
 
 
 

IFC voor beginners

Ernst Steppon, KUBUS | België & Nederland

Wil jij ook wel eens weten wat IFC eigenlijk precies is, en wat het niet is? Kom naar deze kennissessie en leer de basis van IFC: hoe is het opgebouwd, hoe interpreteer ik een IFC. Maar ook: wat kan ik er wel, en wat kan ik er niet mee? Ook komt de BIM basis ILS aan bod.

 
 
 
 

Betere modelkwaliteit = betere gebouwen

Krijn Voorn, KUBUS | België & Nederland

Voor iedereen die wil starten met issuemanagement of het fijne ervan wil weten. Hier wordt getoond hoe eenvoudig, goed issuemanagement is en kan bijdragen aan een efficiënter bouwproces. Minder faalkosten en betere gebouwen. Issue management is onmisbaar voor ieder bouwproject. 
 
 

Omgevingsvergunning voorbereiden

Lynn van Osselaer, KUBUS | België

Leer hoe je de ARCHICAD template in kunt zetten bij het voorbereiden en aanvragen van een omgevingsvergunning. Bijvoorbeeld de juiste benaming van de in te dienen stukken, hemelwaterformulier voorbereiden en layouts publiceren naar PDF.  
 
 
 
 

BIM inschakelen aan de aannemerszijde

Bouwbedrijf Dethier, Hannes Benaets | België

Leer hoe Bouwbedrijf Dethier met openBIM in de praktijk werkt. Hannes Benaets vertelt hoe zij Solibri, BIMcollab en simplebim inzetten tijdens het bouwproces, van werkvoorbereiding tot communicatie op de werf. Hij geeft praktische tips over hoe je een integraal BIM project aanpakt, waar moet je op letten en wat moet je niet doen. Belangrijk is hoe de implementatie van BIM bij heeft gedragen aan de kwaliteits- en efficiëntieslag in de organisatie.
 
 

ARCHICAD in de praktijk

Atrium Architecten, Danny Eerlingen | België

Atrium Architecten ontwerpt projecten op het gebied van wonen, retail, industrie & landbouw. Zij hebben enige tijd geleden de stap van 2D naar 3D gezet en delen graag hun ervaringen. Hoe gaan ze om met DWG's, IFC's en 3D modellen. Leer tijdens deze interactieve sessie van de ervaringen van collega-architecten en neem praktische tips en trucs mee naar huis.  
 

Haal meer uit Solibri 

Andre Schnabel, KUBUS | België & Nederland

​Voor wie meer wil met Solibri dan alleen modellen bekijken en een standaard clash uitvoeren. Een expert van Solibri leert je hoe je nog meer profijt kan hebben van Solibri in je dagelijkse werk. Slimme tips en trucs. Kortom een must voor iedere Solibri gebruiker.
 
 
 

Visualiseer, valideer en communiceer

Gerben Bouthoorn, KUBUS | België & Nederland

Leer de mogelijkheden kennen van IFC en Smart Views. Voeg meerdere modellen samen en bekijk deze in context. Met de BIMcollab ZOOM Smart Views gestructureerd BIM informatie visualiseren en valideren op gestelde eisen. Conflicten/issues melden aan andere projectleden via BCF of een issue management oplossing in de cloud om zo de kwaliteit van de BIM informatie naar een hoger niveau te brengen.

 
 

Modelleren voor de uitvoeringsfase

Denise Bos, KUBUS | Nederland

Maak slim gebruik van ARCHICAD in de uitvoeringsfase. Door 3D detaillering op te nemen in het model zal er minder discussie worden gevoerd tijdens de uitvoering en wordt de kans op fouten vermindert. Kom in deze kennissessie alles te weten over de mogelijkheden binnen ARCHICAD, zoals het gebruik van repetitieve onderdelen.
 
 

BIM tot in uitvoering

Lex Ransijn, BIM specialist | Nederland

Lex Ransijn laat zien vanuit zijn praktijkervaring hoe je BIM modellen gebruikt tot en met de uitvoeringsfase. De modellen van ontwerpers zijn slechts een klein deel van het totaal aan modellen, wat doe je met de bouwplaats, tijdelijke voorzieningen etc. Gebruik van BIM op de bouwplaats is essentieel voor een beter bouwproces en betere gebouwen. Lex geeft praktische tips en handvaten. 
 
 

Scan, BIM en beheer

Ingenieursbureau van Ierssel, Maaike van Ierssel | Nederland

Ingenieursbureau van Ierssel, Vastgoeddata op maat. Zij zorgen voor de juiste basis van bestaande gebouwen voor gebouweigenaren, overheid, architecten, aannemers e.d. Met het doel om de data te delen. Maaike van Ierssel deelt haar praktijkervaring hoe een Scan om te zetten naar een BIM model. Tevens laat zij zien hoe de data uit het BIM model kan worden ingezet voor het beheer. Zij maken hiervoor intensief gebruik van ARCHICAD, Solibri en BIMx.
 
 
 
 
Ben je wel al ingeschreven maar heb je nog geen
voorkeur voor de kennissessies doorgegeven?
Doet dat dan via dit formulier >

Kasteel den Brandt,  Antwerpen | di 24 april


Beukenlaan 12, 2020 Antwerpen, België

 

Fort Voordorp, Utrecht | do 26 april

 

Voordorpsedijk 28b, 3737 BK Groenekan, Nederland