ARCHICAD

ARCHICAD

De meest intuïtieve BIM modeller ter wereld

ARCHICAD 22 is binnenkort beschikbaar

 

BIM van ontwerp tot uitvoering


Met ARCHICAD werk je eenvoudig, efficiënt en snel aan alle soorten bouwkundige BIM modellen, van ontwerp tot uitvoering. ARCHICAD's performance is uniek. Lang wachten op het laden van grote en complexe views is verleden tijd, doordat ARCHICAD het enige BIM pakket is dat naast 64bit multi-processing ook 'predictive background processing' kent. Daarmee wordt geanticipeerd op acties van de gebruiker die worden voorbereid. ARCHICAD biedt de snelste responsiviteit, juist bij de meest complexe modellen. 

Slimme filters

 

Met behulp van slimme filters, Interactive Schedules en de Graphic Override kunnen modelleurs eigenschappen van 2D en 3D elementen zichtbaar maken. Maak in een klik meteen inzichtelijk welke wanden brandwerend zijn of controleer of het model voldoet aan de BIM protocollen. Deze functie maakt de workflows voor communicatie, coördinatie en model checking veel efficiënter.

De 'i' in BIM

 

Informatie is het meest waardevolle deel van BIM en ARCHICAD helpt ontwerpers om het maximale eruit te halen. ARCHICAD stelt gebruikers in staat om hun Building Information Model te gebruiken als de centrale opslagplaats voor alle gerelateerde informatie. De informatie is altijd up to date, interactief en direct aanpasbaar in het model.

Snelle workflow

 

Grafische Favorieten hebben een uitstekende visuele feedback, met 2D of 3D symbolen over de opgeslagen favoriete instellingen van gereedschappen. Favorieten zorgen voor een uniforme en eenduidige uitstraling van de modellen. Maak gebruik van de favorieten om snel en eenvoudig een model op te zetten.
 

Gebruiksvriendelijk als 2e natuur

De gebruikersinterface van ARCHICAD is gericht op snel en intuïtief navigeren binnen je werkomgeving. Dankzij tabbladen heb je overzicht over het hele model. Voor Mac gebruikers kent ARCHICAD OSX specifieke aspecten zoals de full-screen modus.

Soepele 3D navigatie

In ARCHICAD kun je moeiteloos en soepel rondkijken in 3D weergaven, ongeacht de grootte van het model. Zo ervaar je het ontwerp op een natuurlijke wijze, alsof het al gebouwd is.

BIM was nog nooit zo snel

Met technologische innovaties zoals 64bit support en 'background processing' in combinatie met multi-processor ondersteuning loopt ARCHICAD ver voorop. Daarnaast wordt met 'predictive background processing' geanticipeerd op de volgende actie van de gebruiker en deze voorbereid. ARCHICAD is het eerste BIM pakket dat hiervan gebruikmaakt. Door optimale OpenGL support is de reactietijd tijdens het navigeren, ongeacht de grootte van het model, zeer snel. Met ARCHICAD bestendigt GRAPHISOFT haar positie als marktleider in BIM.
ARCHICAD's performance is uniek. Lang wachten op het laden van grote en complexe views is verleden tijd. 

Documentatie

Documentatie creëren van het model wordt makkelijk gemaakt door de Navigator met daarin de Layouts en de PublisherSets. Elke weergave van het model kan opgemaakt worden in de Layouts, of het nu gaat om lijsten, raam- en deurstaten of renderingen van het model. Met de Publisher Set worden alle documentatie op een gestructureerde wijze omgezet naar de gewenste output 2D of 3D documentatie zoals .dwg’s, .pdf’s of .ifc. Met een druk op de knop altijd de laatste versie bij de hand.

Op Windows én Mac

 

Bijna alle BIM programma's werken op Windows. Maar wil je werken op MAC OS X? Dat is geen probleem voor ARCHICAD. Het is één van de weinige BIM programma’s die moeiteloos functioneren op MAC OS X. Integraal samenwerken tussen MAC en Windows gaat probleemloos en soepel, zonder ingewikkelde constructies.

Lokale content

 

Wij maken ARCHICAD volledig inzetbaar voor de Nederlandse én Belgische markt. Denk aan werkmethodieken, standaardisering en Tips & Trucs. Handige templates, modules en schedule voor eenvoudig gebruikt van de BIM praktijk. Of het nu gaat om VMSW meetstaten of een BIM model gereed voor RVB BIM Norm: ARCHICAD kan het.

Frisse kijk op BIM

 

De eenvoud van de gebruikersinterface maximaliseert het werkgebied;  frisse en moderne pictogrammen maken het gebruik van ARCHICAD intuïtief en eenvoudig om te leren. Tab-gebaseerde navigatie zorgt ervoor dat veelgebruikte werkvelden direct beschikbaar zijn. Daarnaast is elke weergave van het model direct onder de knop.

  
 

Pioniers in OpenBIM

ARCHICAD is de pionier in OpenBIM. Importeer en exporteer het model naar elk gewenst pakket. Daarnaast is ARCHICAD zowel voor Export als voor Import van IFC gecertificeerd door Building Smart, dé partij op het gebied van IFC. Geïmporteerde IFC modellen zien er in ARCHICAD hetzelfde uit als het origineel: perfecte geometrie met minimale attributen. IFC elementen worden omgezet naar te bewerken ARCHICAD gereedschappen met behoud van hun oorspronkelijke afmetingen. Materialen en eigenschappen van IFC elementen kunnen worden  overschreven. En de verwerkingstijd van IFC data is nóg sneller dankzij de vernieuwde IFC Manager.

Waarom ARCHICAD? Al 30 jaar aan innovatie

In de afgelopen 30 jaar heeft GRAPHISOFT door continue innovaties ARCHICAD tot de beste OpenBIM modelleer software gemaakt. Geschikt van ontwerp tot uitvoering, uitmuntend op het gebied van visualisatie, documentatie, uitwisseling en samenwerking.


 

 

BIM Server: optimaal samenwerken

Met ARCHICAD lopen ontwerpteams nooit meer tegen knelpunten aan met betrekking tot modeltoegankelijkheid en workflow. Met GRAPHISOFT's BIM Server werk je eenvoudig met meerdere personen aan één project: geen dure ICT nodig en geen ingewikkelde afspraken. Of collega’s en partners nu op kantoor zitten, thuis, of elders: de BIM Server verbindt. Snel en effectief.

BIMcloud: grote teams / projecten

De GRAPHISOFT BIMcloud is geen cloud-service maar software om een eigen cloud te creëren, ook op eigen servers. BIMcloud elimineert de complexiteit bij het managen van projecten, servers en teams, wanneer meerdere BIM Servers nodig zijn. Een snelle oplossing die centraal beheerd kan worden. Geen complexe ICT: gebruikers kunnen hun focus op het BIM proces zelf richten.